In de Webwinkel van ICT-idee zijn sjablonen verkrijgbaar voor het maken van een kwartetspel, een memoryspel en flashcards. Ook is daar te bestellen het ganzenbordspel "Word Mediawijs" en het rekenspel "Combisom".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

29. Een klas verdelen in groepjes.


Groepjeskiezer, uitblinkend in eenvoud, even handig als doeltreffend.
Moet je je klas in willekeurige groepjes verdelen:
- surf dan naar Groepjeskiezer van schoolbordportaal.nl,
- vul de namen van de leerlingen in,
- selecteer het aantal groepjes dat je wilt maken,
- klik op "Maak groepjes",
- en ........ Groepjeskiezer verdeelt je klas in groepjes.

PS. In plaats van iedere keer de namen van de leerlingen te moeten intypen is het handig om de namen van de leerlingen √©√©nmaal in bijvoorbeeld Word te zetten, op te slaan en steeds vanuit Word te kopieren en te plakken in Groepjeskiezer.

4 opmerkingen:

 1. Handige tip. Bedankt! Dan krijg je ook niet zo gauw dat gezeur van ik wil met ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip,
  Ik gebruik http://www.maakgroepjes.xyz, werkt ook erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1 probleem, docenten snappen de relaties tussen leerlingen in de klas niet. De een heeft ruzie met de ander of ze zijn net uit elkaar bladiebla. Als je ons nou gewoon eigen groepjes laat maken komt er ook geen gezeur en is iedereen gelukkig. Je krijgt wel ander resultaat, namelijk 80% die het heel goed doet (omdat ze met mensen zitten waar ze samen mee kunnen werken) en 20% die precies niets gedaan heeft. Maar dat is beter dan dat de hele klas een 6 haalt omdat je met vervelende kinderen moet samenwerken.
  Echt het scheelt ZO EXTREEM VEEL als je zelf groepjes mag maken dus ALSTUBLIEFT DOCENTEN LUISTER!!!!!! LAAT ONS EIGEN GROEPJES MAKEN

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Docenten zijn echt wel in staat om zelf te beslissen welke manier van groepjesvorming zij willen hanteren. Trouwens ... niemand die verbiedt om eigen groepjes te maken. De manier die je kiest kan sterk afhangen van het doel dat je voor ogen staat; dat doel hoeft niet per se samenwerking te zijn. In bepaalde situaties kan het zeer wenselijk zijn om volstrekt willekeurige groepen samen te stellen, dus zonder dat er sturing is van de docent.

   Verwijderen