158. Memorize Now: Tool voor het memoriseren van gegevens.Memorize Now is een tool die uitermate geschikt is voor het memoriseren van gegevens.
Of het nu betreft het leren van woordjes in de vreemde talen, de tafels van vermenigvuldiging, de hoofdsteden van de landen van Europa of de betekenis van moeilijke woorden, met Memorize Now zijn deze gegevens op eenvoudige wijze in het geheugen te prenten. Memorize Now kan zelfs worden ingezet bij het leren van de tekst van liedjes of  toneelstukjes.
Bij het doen van een oefening zijn steeds 2 tekstvelden in beeld. In het rechter veld wordt een lijst met geheugenitems getoond, het linker veld blijft leeg. Met een klik op één van de geheugenitems verschijnt in het linker veld de bijbehorende tekst die gememoriseerd moet worden. Probeer vooraf te bedenken wat er in het linker veld moet verschijnen en controleer dat door op het geheugenitem te klikken. Herhaal dit totdat alles in het geheugen is geprent.
Er kan ook geoefend worden m.b.v. flashcards. Wil je dat, klik dan op de knop "Flash card". De voorzijde van een kaartje, met daarop het geheugenitem, komt in beeld. Probeer te bedenken wat er op de achterzijde staat en controleer dat met een klik op de knop "Show answer". Na controle kan worden aangegeven of het antwoord goed of fout was.
Voor het memoriseren van langere teksten (bv. van liedjes of toneelstukjes) is als extra toegevoegd de mogelijkheid om woorden of letters uit de tekst te verwijderen. Met een klik op de knoppen "Letters", "Words", > of  >> is dit te realiseren. Met een klik op < of << is de volledige tekst weer terug te halen.
Ingevoerde oefeningen kunnen worden opgeslagen. Dit gebeurt niet in the Cloud, maar gewoon op eigen pc. Wordt een opgeslagen bestand geopend dan kan ermee geoefend worden; een internet-verbinding is daarvoor niet nodig.
Wil je een opgeslagen oefening delen met anderen dan kan dat door het betreffende bestand naar anderen te mailen of op internet te plaatsen als te downloaden bestand.
De werking van Memorize Now is uiterst eenvoudig. Het gebruik is gratis en er hoeft zelfs geen account te worden aangevraagd.

Twee voorbeelden van een oefening gemaakt met MemorizeNow:
Het leren van de tafel van 7.
Het leren van de songtekst van het lied Birds van Anouk
De werking van Memorize Now is hieronder beschreven.


Zo leg je een lijst aan van te memoriseren gegevens.
- Surf naar http://memorizenow.com/
- Selecteer het rondje voor "Normal".
- Voer op het invoerveld voor de tekst "Item Name" het geheugenitem in.
- Klik in het grote invoerveld op de tekst "Quick start enz." (de tekst verdwijnt)
- Voer op het grote invoerveld de tekst in die gememoriseerd moet worden en klik vervolgens op de
  knop "Add".  In het schermpje aan de rechterzijde verschijnt nu het geheugenitem.
- Herhaal bovenstaande voor alle geheugenitems die je wilt opnemen.
NB. Wil je alle gegevens in één keer invoeren, selecteer dan het rondje vóór "Bulk 2" en voer op het grote scherm achtereenvolgens in:  #geheugenitem / enter / te memoriseren tekst / enter / #geheugenitem 2 / enter / te memoriseren tekst 2  enz. enz. Zijn alle gegevens ingevoerd klik dan op de knop "Add" om de geheugenitems in het rechterveld te krijgen.

Zo doe je een oefening.
- Klik na de invoer van gegevens op de knop "Memorize".
- Klik op de knop "Hide" om het grote scherm leeg te maken.
- Neem een geheugenitem uit de rechterkolom, bedenk de daarbij te memoriseren tekst en klik op het
  geheugenitem voor controle. Herhaal dit net zolang tot alles in het geheugen is geprent.
- Wil je oefenen met flashcards, klik dan op de knop "Flash Card" en het eerste geheugenitem wordt
  getoond. Bedenk de tekst die gememoriseerd moet worden en klik op "Show Answer" voor controle.
  Geef tot slot aan of het antwoord goed of fout was.

Zo sla je een gemaakte oefening op en deel je die met anderen.
-  Klik na het invoeren van gegevens rechts bovenin op de knop "Save".
-  Klik links bovenin, in de menubalk van de Explorer, op "Bestand" en daarna op "Opslaan als".
-  Geef aan waar het bestand geplaatst moet worden, klik op "Opslaan" en sluit de Internet Explorer.
NB. Wil je oefenen met een opgeslagen oefening, open dan de Internet Explorer, klik links bovenin op "Bestand" en daarna op "Openen". Zoek het opgeslagen bestand, klik erop en klik daarna op "Openen".  De oefening wordt geopend en je kunt ermee aan de slag. Voor het oefenen is geen verbinding nodig met internet.
- Wil je een oefening delen met anderen, mail hen dan het opgeslagen bestand. Als zij het bestand
  openen met hun browser kunnen zij met de oefening aan de slag.

1 opmerking: