In de Webwinkel van ICT-idee zijn sjablonen verkrijgbaar voor het maken van een kwartetspel, een memoryspel en flashcards. Ook is daar te bestellen het ganzenbordspel "Word Mediawijs" en het rekenspel "Combisom".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

56. Zo maak je met Calaméo online boekjes met bladerfinctie (incl. lesbrief)Lesbrief/Handleiding: "Zo maak je met Calaméo online boekjes met bladerfunctie"

Op internet kom je ze regelmatig tegen: van die boekjes, waar je, net als bij gewone boeken, doorheen kunt bladeren door op een pijltje te klikken of door de bladzijden met ingedrukte muisknop om te slaan.
Calaméo biedt de mogelijkheid om dergelijke boekjes op verbluffend eenvoudige wijze te maken van eigen documenten
Als je dat wilt kunnen de boekjes toegankelijk gemaakt worden voor iedereen.
Wil je dat niet en wil je zelf bepalen wie inzage mag hebben in je boekjes stuur dan het internetadres van de boekjes alleen naar hen.
Desgewenst kunnen de boekjes met html-code in embedded vorm worden opgenomen op eigen weblog of website.
Als voorbeeld heb ik een boekje gemaakt van "Verzamelde Lesbrieven" (een document met daarin alle lesbrieven/handleidingen die voorkomen op dit weblog).Internetadres van dat boekje:  http://en.calameo.com/read/000857879867b4b19cace?editLinks=1

Hieronder het boekje in embedded vorm (inladen kan enige tijd duren vanwege de omvang van het document).
Met een klik op het boekje wordt het fullscreen weergegeven.

2 opmerkingen:

 1. Lijkt leuk, maar jammer werkt de inlogknop niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Probeer later nog eens in te loggen: mogelijk dat Caleméo er even uit lag.
   Bij mij werkt alles namelijk nog steeds naar wens.

   Verwijderen