In de Webwinkel van ICT-idee zijn sjablonen verkrijgbaar voor het maken van een kwartetspel, een memoryspel en flashcards. Ook is daar te bestellen het ganzenbordspel "Word Mediawijs" en het rekenspel "Combisom".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9. Organiseer een Lipdub.

Het fenomeen "Lipdub" heeft, na furore te hebben gemaakt in Amerika, onlangs zijn intrede gedaan in Nederland.
Bij een Lipdub wordt in één take een clip opgenomen van meerdere groepen mensen die op meerdere plaatsen in een gebouw of in de nabije omgeving daarvan een bekend lied playbacken. Bij een Lipdub is het de bedoeling dat de video op YouTube wordt geplaatst. Omdat de clip in één take moet worden opgenomen is een zeer strakke organisatie nodig.

De eerste Nederlandse school die een Lipdub organiseerde was basisschool de "dr. Bosschool" te Utrecht (met dank aan Karssenberg - zie reactie).
Basisschool "De Eendracht" te Mijdrecht organiseerde op dinsdag 15 maart 2011 een Lipdub. Bekijk het filmpje van die Lipdub hieronder en zie hoe de energie en het enthousiasme ervan af druipen. Een geweldige actie waarmee de school zichzelf op de kaart zette.

Welke school voor Voortgezet Onderwijs durft het aan om als eerste een Lipdub te organiseren?

Eduactief daagt scholen uit om een Lipdub te organiseren en heeft daartoe een wedstrijd uitgeschreven.
Aan de wedstrijd is een leuke prijs verbonden:  de klas/school met de beste Lipdub van 2011 wint een geheel verzorgde dag naar Movie Park Germany voor maximaal 50 personen.

Heb je met bovenstaande toepassing een produkt gemaakt dat je met anderen wilt delen, mail of twitter @HvanSchie het dan voor plaatsing in de showroom hieronder naar de beheerder van dit weblog Herman van Schie.

In de showroom:

2 opmerkingen:

 1. Nou....
  de eerste school die een lipdub deed was bij mijn weten de Dr. Bosschool in Utrecht!
  Zie:
  Moet ik dat er ook nog bij doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heel mooi uit. Maar kan iemand uitleggen hoe je dit concreet aanpakt?

  BeantwoordenVerwijderen