Heeft u de handleidingen van ICT-idee liever op papier? Voor €1,50 per stuk zijn ze te bestellen in de Webwinkel. Die handleidingen zijn volledig up-to-date. In de webshop zijn ook het ganzenbordspel "Word Mediawijs" en sjablonen voor het maken van een kwartetspel, een memoryspel en een serie flashcards te bestellen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

59. Zo maak je een mindmap met Spiderscribe.


Lesbrief/handleiding  "Zo maak je een mindmap met Spiderscribe".

Spiderscribe is een Web 2.0 toepassing waarmee mindmaps gemaakt kunnen worden.
Een mindmap is een visuele weergave van gedachten in de vorm van een diagram dat is opgebouwd uit begrippen, teksten en plaatjes waarvan de onderlinge relaties met verbindingslijnen zijn aangegeven.
De elementen van een mindmap zijn, in de vorm van een boomstructuur, geordend rondom een centraal thema.
Een mindmap is een middel dat heel goed kan worden ingezet bij het brainstormen of het vaststellen van voorkennis bij de start van een nieuw thema.
De werking van Spiderscribe is eenvoudig en komt in grote lijnen overeen met die van Popplet: de tool die is besproken in bericht 57.
In Spiderscribe kunnen de volgende elementen worden toegevoegd:
- begrippen,
- teksten,
- hyperlinks,
- bestanden,
- illustraties,
- Google-maps en
- een kalender.
Met één enkele sleepbeweging kunnen elementen die aan elkaar gerelateerd zijn door middel van een lijn met elkaar worden verbonden.
Een mindmap die met Spiderscribe is gemaakt krijgt een eigen internetadres.
Door dat internetadres naar anderen te mailen kan de mindmap met anderen worden gedeeld.Reader met lesideeen over mindmappen.

Hieronder een voorbeeld van een mindmap gemaakt met Spiderscribe.

Demo Spiderscribe 
   

1 opmerking:

  1. Mind mapping is a fun exercise which helps you capture and visualize ideas to gain insights of the business project. Mind Maps are proven to be the most effective productivity tool used widely today, and this has a significant impact on the performance of businesses! Find these mind map examples in the diagram community of Creately diagram software.

    BeantwoordenVerwijderen