Heeft u de toepassingen en handleidingen van ICT-idee liever op papier? Bestel dan de boekjes in de Webwinkel.
Daar zijn ook het ganzenbordspel "Word Mediawijs" en sjablonen voor het maken van een kwartetspel, een memoryspel en flashcards te bestellen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

41. Wie wint de wedstrijd (pouleberekeningen) ?


Bijgaande spreadsheet is een handig hulpmiddel bij sportdagen en activiteiten waarbij in pouleverband wedstrijden worden gespeeld.
De spreadsheet  biedt de mogelijkheid om van maximaal 5 poules van 3 teams, 5 poules van 4 teams en 5 poules van 5 teams standen bij te houden, te verwerken en volautomatisch de poulewinnaars te bepalen.
De poulewinnaars kunnen desgewenst bij elkaar in een finalepoule geplaats worden en na invoer van gegevens berekent de spreadsheet de uiteindelijke winnaar.
De spreadsheet bestaat uit 6 tabbladen; 3 voor poulewedstrijden en 3 voor finalewedstrijden.
Bij een poule hoeven slechts 3 gegevens te worden ingevoerd: het tijdstip van de wedstrijden, de plaats van de wedstrijden en de uitslag van de wedstrijden: alle andere gegevens liggen vast en zijn al ingevoerd.
De benodigde gegevens kunnen worden ingevoerd in de blauwe kolommen met geel opschrift.
Na invoer van wedstrijduitslagen worden de punten berekent (gewonnen wedstrijd 3 punten, verloren wedstrijd 0 punten en gelijkspel 1 punt), wordt het wedstrijdschema gegenereerd en is de tussenstand van dat moment bekend.

Download spreadsheet "Wie wint de wedstrijd?"

1 opmerking:

  1. Hoe verander je de namen van de teams?
    De werkbladen zijn nu vergrendeld door een wachtwoord.

    BeantwoordenVerwijderen