Heeft u de handleidingen van ICT-idee liever op papier? Voor €1,50 per stuk zijn ze te bestellen in de Webwinkel. Die handleidingen zijn volledig up-to-date. In de webshop zijn ook het ganzenbordspel "Word Mediawijs" en sjablonen voor het maken van een kwartetspel, een memoryspel en een serie flashcards te bestellen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

66. Voxopop: E-learningtool - in gesprek met leerlingen


Handleiding "Voxopop: E-learningtool in gesprek met leerlingen.

Voxopop is een webbased e-learning tool waarmee docenten in de letterlijke betekenis van het woord via internet in gesprek kunnen met hun leerlingen.
Docenten kunnen in Voxopop een gespreksgroep starten. Zij geven hun gespreksgroep een naam en spreken een tekst in die in The Cloud wordt opgeslagen.
Vervolgens nodigen zij leerlingen uit om deel te nemen aan het gesprek. Het enige dat zij daarvoor hoeven te doen is het invoeren van de e-mailadressen van de leerlingen, het typen van een uitnodiging en het uploaden van deze gegevens naar Voxopop.  Van Voxopop ontvangen de leerlingen een mail.
Als leerlingen in die mail klikken op de daarin aanwezige link worden zij doorgelinkt naar Voxopop.
Nadat zij bij Voxopop een account hebben aangemaakt en zijn ingelogd kunnen zij de tekst van de docent beluisteren en daarop mondeling reageren.
Alle reacties worden afzonderlijk in chronologische volgorde opgeslagen en kunnen afzonderlijk door alle deelnemers beluisterd worden. Voxopop kan zo worden ingesteld dat de gesprekken alleen door de deelnemers zijn te beluisteren. Ook is het mogelijk openbare gesprekken te voeren waaraan een ieder die dat wil kan deelnemen, mits hij/zij een account bij Voxopop heeft aangemaakt.
De werking van Voxopop is eenvoudig en opent wegen om op een andere manier met leerlingen in contact te komen.
Middels Voxopop kan bijvoorbeeld leerstof worden uitgelegd, kunnen discussies gevoerd worden, kan leerlingen gevraagd worden naar hun mening, kunnen opdrachten verstrekt worden enz. enz..Demo Voxopop (Engelstalig)


Voorbeeld van een openbare gespreksgroep Frans: Presenteer jezelf in het Frans.
Klik hier om gespreksgroep te openen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten