Heeft u de handleidingen van ICT-idee liever op papier? Voor €1,50 per stuk zijn ze te bestellen in de Webwinkel. Die handleidingen zijn volledig up-to-date. In de webshop zijn ook het ganzenbordspel "Word Mediawijs" en sjablonen voor het maken van een kwartetspel, een memoryspel en een serie flashcards te bestellen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

55. Zo maak je met Zooburst een 3D flipping book (incl. lesbrief)


Wie kent ze niet uit eigen kinderjaren: de 3D flipping books: de boeken waaruit de plaatjes omhoog springen bij het omslaan van de bladzijden.
Bij Zooburst  is het mogelijk om dergelijke boeken online te maken en te delen met anderen.
Ook kunnen de boeken in embedded vorm worden opgenomen op website of weblog (zie voorbeeld hieronder).
In de boeken kunnen eigen plaatjes en afbeeldingen van internet worden opgenomen, maar er kan ook geput worden uit een uitgebreide afbeeldingenbibliotheek van Zooburst zelf.
De afbeeldingen kunnen vergroot en verkleind worden, gedraaid worden, op de voorgrond of op de achtergrond geplaatst worden en geheel of gedeeltelijk uit het boek omhoog komen.
De diverse pagina's, waar met een bladerfunctie doorheen gebladerd kan worden, kunnen, evenals de illustraties zelf, voorzien worden van begeleidende teksten.
Zelfs hyperlinks kunnen worden toegevoegd.
De 3D flipping books van Zooburst zijn meer dan een prentenboek: zij kunnen uitstekend gebruikt worden voor het verstrekken en delen van informatie (zie voorbeeld 3D flipping book hieronder).
Met enige creativiteit zijn zij, zowel in het BAO als het VO, uitstekend bruikbaar binnen het onderwijs. Voorbeeld 3D Flipping Book over Renaissance en Reformatie.

1 opmerking: